Een aantal meest gestelde vragen over de Skidcar hebben wij op deze pagina beantwoord.

Waarom wordt de Skidcar niet gebruikt in het rijexamen?
Skidcar wordt gebruikt in het PASS PLUS programma (alleen voor inwoners uit Groot Brittannië), helaas weten de meeste rijinstructeurs/rijscholen in Nederland de voordelen niet van de Skidcar? Daarbij is het in Nederland niet verplicht om een slipcursus te volgen.

Waarom een cursus in de Skidcar als mijn auto ESP/BAS/Traction controle heeft?
De Skidcar is het enige systeem in de wereld, die u toestaat om in reallife de werking van ESP, ABS en Traction Control kan demonstreren in ongunstige weer- en rijomstandigheden, maar ook op normaal asfalt kan dit gemakkelijk gedemonstreerd worden. Al deze hulpmiddelen garanderen niet, dat uw auto niet kan slippen of weg kan glijden, ze verminderen alleen de kans op slippen of wegglijden.

Heeft de Skidcar een groot afgelegen gebied nodig?
Nee de Skidcar kan gebruikt worden op parkeergarages mits het asfalt niet te hobbelig is. De Skidcar kan met 5 km/h al glijden. Hoge snelheden zijn niet nodig met de Skidcar om het antislippen te leren.

Waarom gebruiken sommige Skidcar rijopleidingen water op de baan?
In sommige gebieden geldt een geluidsnorm, soms kunnen de banden veel geluid maken. Door water toe te voegen op de baan, wordt dit effect geminimaliseerd, dit kan ook opgelost worden door minder agressief te rijden of defensief te rijden.

Ik heb een hele andere soort auto, blijven de antislip handelingen het zelfde?
De principes van slip preventie zijn hetzelfde, ongeacht wat voor soort voertuig. De Skidcar kan een voorwiel aangedreven auto zo afstellen dat deze gemakkelijk in een achterwielslip kan komen en achterwiel aangedreven auto afstellen dat deze gemakkelijk in een voorwielslip terecht kan komen.

Is de Skidcar veelzijdig.
De Skidcar kan ontworpen worden voor de meeste wegvoertuigen van dit moment, van standaard auto’s, SUV’s t/m vrachtwagen met oplegger.

Hoe milieuvriendelijk is Skidcar?
De Skidcar is zeer milieuvriendelijke, de Skidcar heeft geen vereiste voor chemicaliën, olie en of water. De auto kan ook zodanig glad worden afgesteld dat de banden een minimale wrijving krijgt tussen band en wegdek. Hierdoor slijten de banden minder en dat komt ten goede aan het milieu

Is de Skidcar riskant? Kan het fout gaan?
Nee, de Skidcar instructeur heeft ten alle tijden volledige controle. De Skidcar kan met één druk op de knop zich op een gladde ondergrond bewegen. Met één druk op de noodknop krijgt de auto weer volledig grip, net zoals een normale auto. Hierdoor sta je weer snel stil.

Is Skidcar realistisch?
De Skidcar is de meest realistisch slipauto op dit moment. Het Skidcar onderstel stel je op glad af en de bestuurder veroorzaakt de slip d.m.v. een fout.

Andere slipscholen in Nederland gebruiken een natte en gladde ondergrond met speciale gladde banden (harde slicks). Dat is minder realistisch, bij deze slipscholen wordt er alleen aquaplanning op de achterbanden gecreëerd, waardoor er een achterwiel slip kan ontstaan.  Soms moet de instructeur zelfs aan de handrem trekken om de slip te creëren. Wie maakt dan de fout de bestuurder of de persoon die aan de handrem trekt? De persoon die aan de handrem trekt natuurlijk! Daarbij kan de bestuurder natuurlijk tijdig reageren omdat de bestuurder weet wanneer de instructeur aan de handrem trekt. Deze minder realistische slipcursus gaat niet op voor de Skidcar.

De Skidcarcursus die wordt gegeven door ons, wordt gereden om normale banden, zonder een bak water en op normaal asfalt. Realistischer wordt het niet.

Moet er agressief gereden worden om de Skidcar te laten glijden?
Nee, de Skidcar kan dezelfde resultaten bereiken op 5 km/h als op 50 km/h