De traditionele slipcursus wordt door elke slipschool in Nederland aangeboden. Skidcar.nl is de enige in zijn soort, die op 2 verschillende manieren slipcursussen kan geven.
Dit kan met de Skidcar of met een gewone (traditionele) slipcursus.

De traditionele slipcursus wordt gegeven op een natte en gladde ondergrond op een afgesloten terrein. De normale (traditionele) slipauto's zijn bij Skidcar.nl uitgevoerd met gladde achterbanden. Doordat de cursist met de slipauto over de natte en gladde ondergrond rijdt, wordt er op de achterbanden van de slipauto's aquaplanning gecreeërd. Hierdoor zullen de slipauto's eenvoudig in een achterwielslip komen, die de cursist dient op te lossen.

Andere slipscholen

Bij de meeste slipscholen zijn de ondervloeren of de banden niet glad genoeg. Hierdoor moet soms extreem hard gereden worden of er wordt zelfs aan een handrem getrokken door de instructeur. Hierdoor wordt de auto expres in een slip gegooid en deze is vaak eenvoudiger op te lossen door de cursist (wanneer de instructeur de handrem los laat). Bij Skidcar.nl is dat niet het geval. De slipauto's hebben zulke gladde banden dat deze vanzelf in de slip gaat (dit wordt dan een fout van de bestuurder en niet van de instructeur die aan de handrem trekt).

Realistischere slipcursus volgen?

Wilt u het nog realistischer en wilt u gewoon op asfalt rijden en wilt u dat alle banden net zoveel of weinig grip hebben dat zult u naar de skidcarcursus moeten kijken. De skidcar is de enige in zijn soort die voorwiel, achterwiel en zelfs een vierwielslip kan creeëren.

Video van Traditionele slipcursus